Η σπειροειδής καινοτομία αναφέρεται σε μια διαδικασία κατά την οποία η τεχνολογική εξέλιξη ενός προϊόντος από τη σύλληψη έως και την παραγωγή του, βασίζεται σε έναν συνεχή κύκλο εξελισσόμενης διαδικασίας καινοτομίας και προόδου, αξιοποιώντας τα δεδομένα από την αγορά. Ο ειδικός εταιρικής καινοτομίας Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος εξηγεί.
Πηγές: 1) Spiralling Innovation, Bill Aulet, Massachusetts Institute of Technology
2) Η αναλογία της Σπειροειδούς καινοτομίας a la The Voyager program, αποτελεί έμπνευση του Andrew Ngui, φίλου και συνεργάτη του Δρ Φώτη Φιλιππόπουλου.
Σχετικά με τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο:
Ο Δρ. Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα ως σύμβουλος, ερευνητής, καθηγητής, και ομιλητής σε 16 χώρες, σε 5 ηπείρους και επίσης είναι ο ιδρυτής του Talking Science. Διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής Industrial Skills στη διδακτορική σχολή του PoliMi, καθώς και καινοτομίας στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. To ’17 βραβεύτηκε με έπαινο στα European Association Awards (Βρυξέλλες) για έρευνα η οποία καταχωρήθηκε και στο HEC Montréal CoopGateway, ενώ προ 15-ετίας υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους του Νευρομάρκετινγκ με fMRI, σε διεθνές επίπεδο.
Είναι απόφοιτος ’06 (Blue Book DG RTD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου σήμερα είναι εμπειρογνώμονας για την καινοτομία (EASME & DG GROW). Κατέχει Διδακτορικό ’13 (Construct Systems) από το UoG B-School από όπου είναι και αριστούχος απόφοιτος Master ’03 με Distinction, και έχει εκπαιδευτεί στη στρατηγική και καινοτομία στο ΜΙΤ. Με το ΜΙΤ έχει συνεργαστεί εθελοντικά ως μέντορας και αξιολογητής σε πληθώρα προγραμμάτων όπως το MIT Solve και ΜΙΤ EF. Στην παγκόσμια σκηνή έχει μιλήσει πολλές φορές στα κορυφαία φόρουμ του είδους τους, όπως ενδεικτικά στο ISCOOP ’16 (Κεμπέκ), WCUC ’17 (Βιέννη) και ALC ’21 (Σεούλ).