Νανοτεχνολογία: Πραγματική επιστημονική φαντασία

Τι είναι η Νανοτεχνολογία και πώς αλλάζει τη ζωή μας; Ο ερευνητής Νανοτεχνολογίας Δρ Νίκος Κεχαγιάς εξηγεί.

Photo credits: Nanotypos – www.nanotypos.com

Σχετικά με τον Δρ Νίκο Κεχαγιά:

Ερευνητής Nανοτεχνολογίας με ειδικότητα στις Νανοκατασκευές.

Ο Δρ Νίκος Κεχαγιάς απέκτησε το πτυχίο του στη Φυσική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) όπου πήρε το μεταπτυχιακό του στη Φυσική των επικοινωνιών με λέιζερ το 2003. Απέκτησε το διδακτορικό του από το Εθνικό Ινστιτούτο Tyndall (Πανεπιστημιακό του Κορκ (Ιρλανδία) το 2007 όπου και συνέχισε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής μέχρι το 2008.

Τον Μάιο του 2008, εντάχθηκε στην ομάδα Φωτονικών και Φωνονικών Νανοδομών στο Καταλανικό Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (Ισπανία) ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής και το 2010 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος νανοκατασκευής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Δρ Κεχαγιάς είναι ο ιδρυτής της ελληνικής νεοσύστατης εταιρείας Nanotypos (που ιδρύθηκε το 2012), όπου ενεργεί ως τεχνικός σύμβουλος. Από το 2020 είναι Ερευνητής (Γ) στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Ο Δρ Κεχαγιάς έχει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας σε προηγμένες τεχνικές νανοκατασκευής, έχει πρωτοστατήσει και έχει αναπτύξει πολλές τεχνικές λιθογραφίας με βάση την αποτύπωση. Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, εφευρέτης σε 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχει υπάρξει συντονιστής και κύριος ερευνητής σε εθνικά και κοινοτικά έργα.

Google Scholar | Orcid number

Μια παραγωγή του Talking Science® © 2023

Κάντε κύλιση στην κορυφή