Η στρατηγική της αντιστροφής

Τι είναι η “στρατηγική της αντιστροφής” στο αντικείμενο της διαχείρισης των καινοτομιών και πως μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε για την ανάπτυξη επιτυχημένης τεχνολογικής στρατηγικής; Ο ειδικός εταιρικής καινοτομίας Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος εξηγεί. Ξεκινήστε το πνευματικό ταξίδι στη σφαίρα του “παράγοντα της αντιστροφής”, όπου η καινοτομία συναντά μια πρωτοποριακή στρατηγική που ξεκλειδώνει νέες διεξόδους ανάπτυξης και αποκαλύπτει κρυφές ευκαιρίες που αλλάζουν το παιχνίδι. Όμως η στρατηγική της αντιστροφής είναι κάτι περισσότερο από μια στρατηγική—είναι μια αλλαγή προοπτικής και οπτικής γωνίας που ξεκλειδώνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, ανοίγοντας πόρτες σε αντισυμβατικές λύσεις.

Εμβαθύνετε περαιτέρω στη μεταμορφωτική δύναμη της αντιστροφής καθώς παρουσιάζουμε παραδείγματα οργανισμών και οραματιστών από τον κόσμο των επιχειρήσεων που έχουν εφαρμόσει αυτή τη στρατηγική με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Πηγές: 1) Στην κβαντομηχανική, η ολοκληρωτική αρχή δηλώνει: «Ό,τι δεν απαγορεύεται είναι υποχρεωτικό». Οι φυσικοί, συμπεριλαμβανομένου του Murray Gell-Mann, δανείστηκαν αυτή την έκφραση, και τη σατιρική αναφορά της στον ολοκληρωτισμό, από τη λαϊκή κουλτούρα των αρχών του εικοστού αιώνα (Wikipedia). 2) Ο παράγοντας της αντιστροφής | Technical Innovation, Sanjay Sarma, Massachusetts Institute of Technology

Βίντεο: Τάσος Φωκάς – Ήχος: Σίμος Λαζαρίδης | Η βιντεοσκόπηση έγινε στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο

Κάντε κύλιση στην κορυφή