Ανθρώπινος εγκέφαλος: Το πιο περίπλοκο αντικείμενο στο Σύμπαν;

Πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος; Ο Νευροακτινολόγος Παναγιώτης Δ. Τούλας εξηγεί.

Μια παραγωγή του Talking Science © 2022 

Σχετικά με τον Παναγιώτη Δ. Τούλα:

Ο Νευροακτινολόγος Παναγιώτης Δ. Τούλας από τον Οκτώβριο του 2016 είναι Επιστημονικός Διευθυντής Απεικόνισης – Σύμβουλος Ακτινολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και από το 2013 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδος Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Οκτώβριο 2016 διετέλεσε ως Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Απεικόνισης στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ – EUROMEDICA.

Επίσης, έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης (Attache) και ακολούθως ως επιμελητής (Praticien Hospitalier) στο τμήμα Νευροακτινολογίας και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της CAEN στη Γαλλία επί 3 και πλέον έτη (1990-1993).

Είναι απόφοιτος ’84 του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε επί 14 μήνες στη Γενική Χειρουργική και ακολούθως στη Γενική Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (1986-1990). Έλαβε το πανεπιστημιακό δίπλωμα Απεικόνισης με Μαγνητική Τομογραφία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Kremlin Bicetre του Παρισιού και παρακολούθησε τα μαθήματα κολεγίου Επεμβατικής Ακτινολογίας υπό τον J.J. Merland.

Κάντε κύλιση στην κορυφή