Πώς είναι να σπουδάζεις στo ETH Zurich;

Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς του Talking Science® “Περιοδεία στα κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου με τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο” σας ταξιδεύουμε στην Ελβετία και το ETH Zurich, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ελάτε μαζί μας καθώς ανακαλύπτουμε τη μοναδική εμπειρία σπουδών σε αυτό το διάσημο ίδρυμα, γνωστό για τα εξαιρετικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά του προγράμματα. Θα σας μεταφέρουμε σε ένα απαράμιλλο περιβάλλον μάθησης και υπερσύγχρονα εργαστήρια.

Το ETH Zurich κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο. Αυτό το ελβετικό πανεπιστήμιο εκτιμά την ελευθερία και την ατομική ευθύνη, το επιχειρηματικό πνεύμα και το ανοιχτό μυαλό. Το ETH Zurich – γνωστό για την έρευνα του στην επιστήμη και την τεχνολογία – χρονολογείται από το έτος 1855, όταν οι ιδρυτές της σύγχρονης Ελβετίας το δημιούργησαν ως κέντρο καινοτομίας και γνώσης. Ο βραβευμένος με Νόμπελ, Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους αποφοίτους αυτού του ιδρύματος. Αποφοίτησε το 1900 και αργότερα επέστρεψε για μερικά χρόνια ως καθηγητής. Οι σημερινοί μαθητές ανακαλύπτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για ανεξάρτητη σκέψη, οι ερευνητές ένα κλίμα που εμπνέει κορυφαίες επιδόσεις. Εδρεύοντας στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά δημιουργώντας διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο, το ETH Zurich είναι πρωτοπόρο στις αποτελεσματικές λύσεις για τις παγκόσμιες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Μάθετε περισσότερα για το ► ETH Zurich
ETH Zurich Student Project House
ETH Zurich on YouTube

Thumbnail and video credits: The thumbnail and video contain original ETH Zurich aerial footage and photography courtesy of ETH Zurich.

Η περιοδεία στην Πανεπιστημιούπολη του ETH Zurich, με υπερηφάνεια υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα / Embassy of Switzerland in Greece

Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα
Κάντε κύλιση στην κορυφή