Χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ που αναπηδά για εξερεύνηση αστεροειδών

Ως μέρος του έργου SpaceHopper, φοιτητές του ETH Zurich αναπτύσσουν ένα ρομπότ που μπορεί να πλοηγηθεί σε περιβάλλοντα πολύ χαμηλής βαρύτητας χρησιμοποιώντας έναν τρόπο κίνησης που μοιάζει με άλμα.

Το πρωτότυπο του SpaceHopper που αναπτύχθηκε από φοιτητές του ETH. (Φωτογραφία: Dominik Lindegger)

Μια μέρα το SpaceHopper θα αναπτυχθεί σε διαστημικές αποστολές για να εξερευνήσει σχετικά μικρά ουράνια σώματα όπως αστεροειδείς και φεγγάρια. Αυτά πιστεύεται ότι περιέχουν πολύτιμους ορυκτούς πόρους που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για την ανθρωπότητα στο μέλλον. Η εξερεύνηση αυτών των σωμάτων θα μπορούσε επίσης να μας δώσει πληροφορίες για το σχηματισμό του σύμπαντος μας.

Το έργο ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια ως έργο εστίασης του ETH για φοιτητές πτυχίου Bachelor. Συνεχίζεται πλέον ως τακτικό ερευνητικό έργο από πέντε μεταπτυχιακούς φοιτητές και έναν διδακτορικό. Μια ιδιαίτερη πρόκληση για την ανάπτυξη ρομπότ εξερεύνησης όπως αυτά είναι η πολύ χαμηλή βαρύτητα που επικρατεί στα μικρά ουράνια σώματα -σε αντίθεση με μεγαλύτερα σώματα όπως η Γη. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει το ρομπότ τους σε σενάρια μηδενικής βαρύτητας σε μια παραβολική πτήση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Video: ETH Zurich / Nicole Davidson

Aναδημοσίευση άρθρου της Nicole Davidson 11.04.2024 στο ETH Zurich News. Link to original article >

Αφήστε μια απάντηση

Κάντε κύλιση στην κορυφή