Το Τalking Science στη Ναυτεμπορική ΤV

Το Talking Science, η πλατφόρμα επιστημονικών αφηγήσεων, επιμόρφωσης και επικοινωνίας φιλοξενήθηκε στις 7 Μαρτίου στη Ναυτεμπορική TV. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τις δημοσιογράφους Χριστίνα Κουσουνή και Μαριέττα Κοντογιαννίδου, ο ιδρυτής του Talking Science, Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει το όραμα, την αποστολή και τις αξίες που παρέχει το Talking Science στους λάτρεις της επιστήμης.

Ο Δρ Φιλιππόπουλος εξήγησε ότι η αποστολή του Talking Science είναι η δημιουργία κατανόησης σε ένα πολύπλοκο κόσμο, κάνοντας την επιστήμη πιο ελκυστική, προσιτή και κατανοητή για το ευρύ κοινό. Η πλατφόρμα το επιτυγχάνει αυτό προσφέροντας συναρπαστικά στοιχεία επιστημονικών πληροφοριών μέσω μοναδικών αφηγήσεων που απαντούν στα μεγάλα ερωτήματα που αλλάζουν τον κόσμο και μιας ποικιλίας εκπαιδευτικών και άλλων υπηρεσιών.

Μία από τις βασικές αξίες του Talking Science είναι η ακρίβεια. Η πλατφόρμα δεσμεύεται να παρουσιάζει την επιστήμη με σαφή, συνοπτικό και ακριβή τρόπο, διασφαλίζοντας ότι οι αναγνώστες λαμβάνουν αξιόπιστες πληροφορίες. Ο Δρ Φιλιππόπουλος τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της αξιόπιστης πληροφορίας με την αφηγηματική ικανότητα των προσκεκλημένων ειδικών.

Μια άλλη αξία του Talking Science είναι η προώθηση της κριτικής σκέψης. Παρουσιάζοντας επιστημονικές έννοιες με ελκυστικό και προσιτό τρόπο, η πλατφόρμα ενθαρρύνει το κοινό της να ανακαλύψει έναν νέο τρόπο σκέψης που βασίζεται σε τεκμήρια, μακριά από την παραπληροφόρηση και την προκατάληψη και έναν καλύτερο τρόπο ερμηνείας των γεγονότων.

Συνολικά, στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη διασύνδεσης της επιστημονικής πληροφορίας και γνώσης με την κοινωνία.

Καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται, το Talking Science θα περάσει στην επόμενη φάση της εξέλιξης του που είναι η επέκταση και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, με στόχο τη μετατροπή του στη μεγαλύτερη και εγκυρότερη πλατφόρμα του είδους της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

© 2023 Talking Science®

Κάντε κύλιση στην κορυφή