Γνωρίστε τους εισηγητές μας

Εμπνευστείτε από αποδεδειγμένους και διακεκριμένους ειδικούς

Το Talking Science είναι η πλατφόρμα που δίνει βήμα σε αξιόπιστους, αποδεδειγμένους και διακεκριμένους ειδικούς που μοιράζονται τις πολύτιμες γνώσεις τους σε ένα εύρος γνωστικών πεδίων.

Παρέχοντας περιεχόμενο αιχμής βασισμένο στην επιστήμη και μέσω συναρπαστικών αφηγήσεων, καταπολεμούμε τη μετριότητα, την παραπληροφόρηση και τις προκαταλήψεις, βοηθώντας παράλληλα τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν λαμβάνοντας αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα.

Είναι μια κομβική στιγμή για το Talking Science. Eίμαστε ενθουσιασμένοι που κλιμακώνουμε, εξελισσόμαστε και διευρύνουμε το δίκτυο των Ελλήνων επιστημόνων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Talking Science Εxperts: experts@talkingscience.gr

Talking Science Experts
Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Πτέραρχος(Ι) ε.α.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Ξυλαγανή Κομοτηνής του Ν. Ροδόπης το 1954 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος.

Διαθέτει πάνω από 4.000 ώρες πτητικής εμπειρίας σε μαχητικά Αεροσκάφη F-4 Φάντομ και σε εκπαιδευτικά Αφη και πολλές ώρες σε αναχαιτίσεις και αερομαχίες με Τουρκικά Αεροσκάφη στο Αιγαίο. 

Έχει μία εγκατάλειψη με αεροσκάφος F-4 ΦΑΝΤΟΜ κατά τη διάρκεια νυχτερινών χαμηλών αναχαιτήσεων, όταν αυτό πήρε φωτιά και στους δυο κινητήρες.

Έχει μεγάλη Επιτελική και Διοικητική εμπειρία. Έχει διοικήσει Σμηναρχίες Μάχης, Πτέρυγες Μάχης και μεγάλους Σχηματισμούς. Διετέλεσε Γενικός Επιθεωρητής Αεροπορίας, Διοικητής στη Σχολή Ικάρων, Α’ Κλαδάρχης (επιχειρησιακός) στο ΓΕΕΘΑ και Διοικητής στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Έχει εκπαιδευτεί στα κυριότερα επιχειρησιακά και επιμορφωτικά Σχολεία της Π.Α, στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου, στο Σχολείο Προσανατολισμού επιτελών του ΝΑΤΟ στη Γερμανία και στο σχολείο Αξιωματικών Επιτελών (SOS) στην Αμερική.

Διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ και Διευθυντής Πληροφοριών και Ασφάλειας στο ΓΕΑ.

Υπηρέτησε ως Αεροπορικός Ακόλουθος στις ΗΠΑ.

Έχει μετεκπαιδευτεί και του έχουν απονεμηθεί Διπλώματα οικονομικών και Πολιτικών επιστημών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Προβολής της Ελληνικής οικονομίας και Πτυχίο Πολιτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΔΑΞ).

Αποστρατεύθηκε το 2011 (μετά από 38 χρόνια ενεργού υπηρεσίας) και του απονεμήθηκε με ΠΔ, ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητή ΔΑΥ.

ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ

  • Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας μετά από Πανελλήνιες εκλογές.
  • Μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ.
  • Γενικός Γραμματέας της ΚΙΒΩΤΟΥ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (επιμορφωτικός φορέας).
  • Αντιπρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος.
  • Είναι Μέλος του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ).
  • Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ξυλαγανιωτών Αθηνών.
  • Είναι Αμυντικός Αναλυτής με πολλές παρουσίες σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, σχετικά με τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.
Δρ Αχιλλέας Γραβάνης

Δρ Αχιλλέας Γραβάνης

Καθηγητής Φαρμακολογίας

O Δρ Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή Παν/μιου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας ΙΤΕ.

Είναι συνεργαζόμενος Καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης και συνεργαζόμενος Κύριος Ερευνητής Emulate (spin-off WYSS/Harvard).

Επίσης είναι μελος του ΔΣ του Athens LifeTech Park, Venture Partner του BigPi Ventures και συνιδρυτής των spinoff εταιριών βιοτεχνολογίας Bionature και ReNeuroCell.

Η ερευνητική του ομάδα αναπτύσσει συνθετικές ενώσεις, αγωνιστές των υποδοχέων των Νευροτροφινων, με νευροπροστατευτικές και νευροαναγεννητικες ιδιότητες και πιθανές εφαρμογές στην θεραπευτική αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Επιπρόσθετα, η ομάδα του επικεντρώνεται σε τεχνολογίες τρισδιάστατων ικριωματων που φιλοξενούν νευρικά βλαστικά κύτταρα (brain on-a-chip) για την ανάπτυξη νευροεμφυτευματων για την θεραπευτικη βλαβών του νωτιαίου μυελού και νευροοαισθητήρων για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της νευροεκφυλισης και του εγκεφαλικού τραύματος. Έχει δημοσιεύσει 157 ερευνητικές εργασίες στο Pubmed.

Παναγιώτης Δ. Τούλας

Παναγιώτης Δ. Τούλας

Νευροακτινολόγος

Ο Νευροακτινολόγος Παναγιώτης Δ. Τούλας από τον Οκτώβριο του 2016 είναι Επιστημονικός Διευθυντής Απεικόνισης – Σύμβουλος Ακτινολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και από το 2013 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδος Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Οκτώβριο 2016 διετέλεσε ως Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Απεικόνισης στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ – EUROMEDICA.

Επίσης, έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης (Attache) και ακολούθως ως επιμελητής (Praticien Hospitalier) στο τμήμα Νευροακτινολογίας και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της CAEN στη Γαλλία επί 3 και πλέον έτη (1990-1993).

Είναι απόφοιτος ’84 του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε επί 14 μήνες στη Γενική Χειρουργική και ακολούθως στη Γενική Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (1986-1990). Έλαβε το πανεπιστημιακό δίπλωμα Απεικόνισης με Μαγνητική Τομογραφία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Kremlin Bicetre του Παρισιού και παρακολούθησε τα μαθήματα κολεγίου Επεμβατικής Ακτινολογίας υπό τον J.J. Merland.

Ηλίας Τσάκος

Ηλίας Τσάκος

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο Ηλίας Τσάκος MD(Hons), DFFP, BSCCP, FRCOG είναι Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην Αναπαραγωγική Ιατρική και Χειρουργική καθώς και στη Ρομποτική Χειρουργική (Da Vinci).

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στη «EmbryoClinic IVF, Greece» και Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, στην Κλινική «’Αγιος Λουκάς». Επίσης, είναι μέλος του Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων και πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων.

Δρ Νίκος Κεχαγιάς

Δρ Νίκος Κεχαγιάς

Ερευνητής Nανοτεχνολογίας

Ερευνητής Nανοτεχνολογίας με ειδικότητα στις Νανοκατασκευές.

Ο Δρ Νίκος Κεχαγιάς απέκτησε το πτυχίο του στη Φυσική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) όπου πήρε το μεταπτυχιακό του στη Φυσική των επικοινωνιών με λέιζερ το 2003. Απέκτησε το διδακτορικό του από το Εθνικό Ινστιτούτο Tyndall (Πανεπιστημιακό του Κορκ (Ιρλανδία) το 2007 όπου και συνέχισε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής μέχρι το 2008.

Τον Μάιο του 2008, εντάχθηκε στην ομάδα Φωτονικών και Φωνονικών Νανοδομών στο Καταλανικό Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (Ισπανία) ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής και το 2010 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος νανοκατασκευής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Δρ Κεχαγιάς είναι ο ιδρυτής της ελληνικής νεοσύστατης εταιρείας Nanotypos (που ιδρύθηκε το 2012), όπου ενεργεί ως τεχνικός σύμβουλος. Από το 2020 είναι Ερευνητής (Γ) στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Ο Δρ Κεχαγιάς έχει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας σε προηγμένες τεχνικές νανοκατασκευής, έχει πρωτοστατήσει και έχει αναπτύξει πολλές τεχνικές λιθογραφίας με βάση την αποτύπωση. Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, εφευρέτης σε 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχει υπάρξει συντονιστής και κύριος ερευνητής σε εθνικά και κοινοτικά έργα.

Google Scholar | Orcid number 

Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος

Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος

Eιδικός Eταιρικής Kαινοτομίας

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα ως σύμβουλος, ερευνητής, καθηγητής, και ομιλητής σε 16 χώρες, σε 5 ηπείρους.

Διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής Industrial Skills στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano, καθώς και καινοτομίας στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. To ’17 βραβεύτηκε με έπαινο στα European Association Awards (Βρυξέλλες) για παγκόσμια έρευνα η οποία καταχωρήθηκε και στο HEC Montréal CoopGateway, ενώ προ 15-ετίας υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους του Νευρομάρκετινγκ με fMRI, σε διεθνές επίπεδο.

Είναι απόφοιτος ’06 (Blue Book DG RTD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου σήμερα είναι εμπειρογνώμονας για την καινοτομία (EASME & DG GROW). Κατέχει PhD ’13 (Construct Systems) από το UoG B-School από όπου είναι και αριστούχος απόφοιτος Master ’03 με Distinction. Έχει εκπαιδευτεί στη στρατηγική και καινοτομία στο ΜΙΤ, με το οποίο έχει συνεργαστεί εθελοντικά ως μέντορας και αξιολογητής σε πολλά προγράμματα όπως το MIT Solve, MIT Engineering Health Equity Hackathon και ΜΙΤ EF.

Στην παγκόσμια σκηνή έχει μιλήσει πολλές φορές στα κορυφαία φόρουμ του είδους τους, όπως ενδεικτικά στο ISCOOP ’16 (Κεμπέκ), WCUC ’17 (Βιέννη) και ALC ’21 (Σεούλ).

Eσείς!

Eσείς!

Οδηγίες Υποβολής Προτάσεων
Κάντε κύλιση στην κορυφή