Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Ο Δρ Στάθης Γκόνος είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Γλασκώβης (Βρετανία), Docent στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Όρεμπρο (Σουηδία). Διετέλεσε Ερευνητής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Ludwig/University College του Λονδίνου και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών/Ι.Χ.Β. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζουν στα γενετικά και περιβαλλοντικά αίτια της γήρανσης και της μακροβιότητας.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένες διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις και μονογραφές βιβλίων και είναι κάτοχος παγκοσμίων Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από τα οποία έχουν προκύψει καινοτόμα αντιγηραντικά προϊόντα. Έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε 110 διεθνή συνέδρια (UNESCO, Ευρωκοινοβούλιο κ.α.), συνδιοργανώνει τα ετήσια συνέδρια “Μοριακής Βιολογίας” στις Σπέτσες τα οποία έχουν τιμήσει με την παρουσία τους πολλοί Νομπελίστες και έχει διοργανώσει, μεταξύ άλλων, το 2ο Ευρωπαϊκό και το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο “Βιοϊατρικής Γήρανσης”.
Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, “Εμπειρογνώμων” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη “Μελέτη της ανάπτυξης του ανθρώπου και της διαδικασίας της γήρανσης”, Αναπληρωτής Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη “Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία για την Υγεία”, καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της “International Union of Biochemistry and Molecular Biology”. Είναι Αρχισυντάκτης των επιθεωρήσεων “Mechanisms of Ageing & Development” και “IUBMB Life” και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των επιθεωρήσεων “Experimental Gerontology”, “Gerontology”, “Ageing Research Reviews”, “Free Radicals Research”, “Redox Biology”, “Free Radical in Biology and Medicine”, “Antioxidants” και “Advances in Redox Research”. Στην χώρα μας αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο τύπο και άρθρο του επιλέχθηκε από την επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και αποτέλεσε το θέμα στις εξετάσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Καθηγητής Φαρμακολογίας
O Δρ Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή Παν/μιου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας ΙΤΕ. Είναι συνεργαζόμενος Καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης και συνεργαζόμενος Κύριος Ερευνητής Emulate (spin-off WYSS/Harvard). Επίσης είναι μελος του ΔΣ του Athens LifeTech Park, Venture Partner του BigPi Ventures και συνιδρυτής των spinoff εταιριών βιοτεχνολογίας Bionature και ReNeuroCell.
Η ερευνητική του ομάδα αναπτύσσει συνθετικές ενώσεις, αγωνιστές των υποδοχέων των Νευροτροφινων, με νευροπροστατευτικές και νευροαναγεννητικες ιδιότητες και πιθανές εφαρμογές στην θεραπευτική αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Επιπρόσθετα, η ομάδα του επικεντρώνεται σε τεχνολογίες τρισδιάστατων ικριωματων που φιλοξενούν νευρικά βλαστικά κύτταρα (brain on-a-chip) για την ανάπτυξη νευροεμφυτευματων για την θεραπευτικη βλαβών του νωτιαίου μυελού και νευροοαισθητήρων για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της νευροεκφυλισης και του εγκεφαλικού τραύματος. Έχει δημοσιεύσει 157 ερευνητικές εργασίες στο Pubmed.
Επικεφαλής Ανθρωπίνων Πόρων
Η Χριστίνα είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, Αριστούχος Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου Ανατόλια και του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών & Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (εισήχθη 2η με βράβευση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).
Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, ολοκληρώνει τις μουσικές της σπουδές, αποκτά Δίπλωμα Σολιστικής Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί & βραβείο δεξιοτεχνίας και το 12/1999 βραβεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων Γυναικών, ως νεαρή ταλαντούχος σολίστ πιάνου. Σε αυτό το σημείο, ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία ως καθηγήτρια κλασσικού πιάνου & συνοδός οργάνων ορχήστρας.
Η πίστη της όμως στις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων, την οδηγεί σε αλλαγή σπουδών, αποκτά, Master (MSc) in Human Resource Management, από το London School of Economics & Political Sciences, MBA, (Kingston University) με κατεύθυνση στη Στρατηγική, και συνεχώς εμβαθύνει, (κάτοχος ποικίλων επαγγελματικών τίτλων, FCIPD – Chartered Institute of Personnel & Development, ψυχομετρικών εργαλείων της SHL & HOGAN) και το 2019 πιστοποιείται ως Business Coach (ACCA).
Πιστώνει τη φρέσκια σκέψη της, στην καριέρα της που συμπεριλαμβάνει ηγετικές θέσεις άνω των 20 χρόνων, σε διάφορους κλάδους και κουλτούρες, (μεταποίησης, τηλεπικοινωνιών, βαριά βιομηχανία, τεχνολογίας) με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο ελληνικών & πολυεθνικών εταιρειών σε ορισμένες άκρως ανταγωνιστικές και προκλητικές αγορές και έχει συμβάλει να διακριθούν πολλαπλά για τον ανθρωποκεντρισμό τους.
Η Χριστίνα φέρνει πάντα τον φακό του «τι οδηγεί και παρακινεί τους ανθρώπους» στη συζήτηση, βοηθώντας να επηρεαστούν θετικές αλλαγές όχι μόνο σε καλές στιγμές αλλά και σε δύσκολες στιγμές, με κατεύθυνση προς τη δημιουργία περιβάλλοντος όπου εταιρείες και εργαζόμενοι συνεργάζονται, καινοτομούν και ευδοκιμούν.
Στην πορεία της παράλληλα δρα από θέσεις ευθύνης σε Συμβούλια επιχειρηματικών φορέων (ΣΔΑΔΕ, ΕΕΔΕ τομείς ΕΙΜΑΔ & ΤΟΓΜΕ), έχει ενεργή παρουσία σε κοινωνικούς τοπικούς και ευρωπαϊκούς φορείς (ΙΚΥ, Eracon, NetWBL), και ηγείται δράσεων προσφοράς στην κοινωνία και το συνάνθρωπο (PinkAlive Concert, Make A Wish). Η πλήρης βιογραφία της φιλοξενείται στις σελίδες της 11ης έκδοσης του Who is Who από το 2017.
I love it because all the things we do touch people’s lives. “We don’t just employ people; we help them become who they’re meant to be. We’ve got to protect these precious people who are gifted to us by their loved ones».
Σολίστ πιάνου
Γεννημένος στην Ελλάδα το 1996 και με σπουδές σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο κι Ελβετία, ο Σταύρος Δρίτσας καθιερώνεται διεθνώς ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σολίστ πιάνου της νέας γενιάς.
Με έντονη παρουσία στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Κύπρο, Λετονία,Ρωσία) ήδη καταγράφει στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες σε σόλο ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου με διακεκριμένους μουσικούς, καθώς και κοντσέρτα με ορχήστρες όπως οι City of London Soloists, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Δωματίου του Covent Garden, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Magna Carta Sinfonia και τη Sinfonietta Αθηνών.
Επικείμενες συνεργασίες περιλαμβάνουν το ντεμπούτο του σε Αμερική κι Ασία, καθώς και συναυλίες με τις συμφωνικές ορχήστρες Μονακό, Καΐρου, Κύπρου.
Βραβευμένος από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer με το Βραβείο Νέου Σολίστ και έχοντας ηχογραφήσει για το BBC Radio 3, Εθνική Ραδιοφωνία της Λετονίας και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Σταύρος Δρίτσας πλέον ζει μεταξύ Λονδίνου κι Αθηνών, όπου διδάσκει στα ωδεία Athenaeum και Νάκας. Εκπροσωπείται από το γραφείο Athens Management Agency, ενώ ανήκει στο δυναμικό του οργανισμού Talent Unlimited από το 2017.
Πτέραρχος (Ι) ε.α.
Ο Πτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Ξυλαγανή Κομοτηνής του Ν. Ροδόπης το 1954 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος. Διαθέτει πάνω από 4.000 ώρες πτητικής εμπειρίας σε μαχητικά Αεροσκάφη F-4 Φάντομ και σε εκπαιδευτικά Αφη και πολλές ώρες σε αναχαιτίσεις και αερομαχίες με Τουρκικά Αεροσκάφη στο Αιγαίο.
Έχει μία εγκατάλειψη με αεροσκάφος F-4 ΦΑΝΤΟΜ κατά τη διάρκεια νυχτερινών χαμηλών αναχαιτήσεων, όταν αυτό πήρε φωτιά και στους δυο κινητήρες.
Έχει μεγάλη Επιτελική και Διοικητική εμπειρία. Έχει διοικήσει Σμηναρχίες Μάχης, Πτέρυγες Μάχης και μεγάλους Σχηματισμούς. Διετέλεσε Γενικός Επιθεωρητής Αεροπορίας, Διοικητής στη Σχολή Ικάρων, Α’ Κλαδάρχης (επιχειρησιακός) στο ΓΕΕΘΑ και Διοικητής στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).
Έχει εκπαιδευτεί στα κυριότερα επιχειρησιακά και επιμορφωτικά Σχολεία της Π.Α, στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου, στο Σχολείο Προσανατολισμού επιτελών του ΝΑΤΟ στη Γερμανία και στο σχολείο Αξιωματικών Επιτελών (SOS) στην Αμερική.
Διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ και Διευθυντής Πληροφοριών και Ασφάλειας στο ΓΕΑ.
Υπηρέτησε ως Αεροπορικός Ακόλουθος στις ΗΠΑ.
Έχει μετεκπαιδευτεί και του έχουν απονεμηθεί Διπλώματα οικονομικών και Πολιτικών επιστημών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Προβολής της Ελληνικής οικονομίας και Πτυχίο Πολιτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΔΑΞ).
Αποστρατεύθηκε το 2011 (μετά από 38 χρόνια ενεργού υπηρεσίας) και του απονεμήθηκε με ΠΔ, ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητή ΔΑΥ.
ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ
Ερευνητής Nανοτεχνολογίας
Ερευνητής Nανοτεχνολογίας με ειδικότητα στις Νανοκατασκευές.
Ο Δρ Νίκος Κεχαγιάς απέκτησε το πτυχίο του στη Φυσική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) όπου πήρε το μεταπτυχιακό του στη Φυσική των επικοινωνιών με λέιζερ το 2003. Απέκτησε το διδακτορικό του από το Εθνικό Ινστιτούτο Tyndall (Πανεπιστημιακό του Κορκ (Ιρλανδία) το 2007 όπου και συνέχισε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής μέχρι το 2008.
Τον Μάιο του 2008, εντάχθηκε στην ομάδα Φωτονικών και Φωνονικών Νανοδομών στο Καταλανικό Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (Ισπανία) ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής και το 2010 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος νανοκατασκευής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Δρ Κεχαγιάς είναι ο ιδρυτής της ελληνικής νεοσύστατης εταιρείας Nanotypos (που ιδρύθηκε το 2012), όπου ενεργεί ως τεχνικός σύμβουλος. Από το 2020 είναι Ερευνητής (Γ) στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Ο Δρ Κεχαγιάς έχει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας σε προηγμένες τεχνικές νανοκατασκευής, έχει πρωτοστατήσει και έχει αναπτύξει πολλές τεχνικές λιθογραφίας με βάση την αποτύπωση. Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, εφευρέτης σε 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχει υπάρξει συντονιστής και κύριος ερευνητής σε εθνικά και κοινοτικά έργα.
Νευροακτινολόγος
Ο Νευροακτινολόγος Παναγιώτης Δ. Τούλας από τον Οκτώβριο του 2016 είναι Επιστημονικός Διευθυντής Απεικόνισης – Σύμβουλος Ακτινολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και από το 2013 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδος Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Οκτώβριο 2016 διετέλεσε ως Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Απεικόνισης στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ – EUROMEDICA.
Επίσης, έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης (Attache) και ακολούθως ως επιμελητής (Praticien Hospitalier) στο τμήμα Νευροακτινολογίας και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της CAEN στη Γαλλία επί 3 και πλέον έτη (1990-1993).
Είναι απόφοιτος ’84 του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε επί 14 μήνες στη Γενική Χειρουργική και ακολούθως στη Γενική Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (1986-1990). Έλαβε το πανεπιστημιακό δίπλωμα Απεικόνισης με Μαγνητική Τομογραφία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Kremlin Bicetre του Παρισιού και παρακολούθησε τα μαθήματα κολεγίου Επεμβατικής Ακτινολογίας υπό τον J.J. Merland.
Πρόεδρος ΔΣ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Ο Δρ Δημοσθένης Σαρηγιάννης είναι Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και Διευθυντής του Γενικού Εργαστηρίου Χημικής Τεχνολογίας του τμήματος Χημικών Μηχανικών και της Ερευνητικής Ομάδας για την Έκθεση και την Υγεία στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι επίσης Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Υγείας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών (IUSS) στην Παβία της Ιταλίας και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για Σύνθετους Κινδύνους και Ανάλυση Δεδομένων και του διδακτορικού προγράμματος για τον Περιβαλλοντικό Χημικό Κίνδυνο στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών (IUSS) της Παβίας στην Ιταλία και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
Είναι Πρόεδρος της Μεσογειακής Επιστημονικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Τοξικολογικής Εταιρείας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση του ελληνικού Υπουργείου Υγείας και σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβάλλοντος και Υγείας της ΠΟΥ. Το 2015 έλαβε το βραβείο Bo Holmstedt από την EUROTOX και το Ίδρυμα Bo Holmstedt για τη συμβολή του στην ασφάλεια των φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων.
Η έρευνα του επικεντρώνεται:
(α) σχετικά με την αποκάλυψη του ανθρώπινου εκθέματος για τη βελτίωση της αξιολόγησης κινδύνου για την υγεία των βιομηχανικών και περιβαλλοντικών τοξικών ουσιών και για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των πολιτικών προσαρμογής και μετριασμού της κλιματικής αλλαγής και
(β) για την εσωτερίκευση των πτυχών της υγείας σε στρατηγικές κυκλικής οικονομίας για την εφαρμογή ασφαλών και βιώσιμων προσεγγίσεων σχεδιασμού για χημικά, υλικά και προϊόντα.
Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 150 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευτεί στην επιστημονική βιβλιογραφία και 26 κεφαλαίων σε διεθνή βιβλία και μονογραφίες και έχει ηγηθεί ή συνεισφέρει σε 40 διεθνή ερευνητικά προγράμματα στους παραπάνω τομείς.
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ο Ηλίας Τσάκος MD (Hons), DFFP, BSCCP, FRCOG είναι Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην Αναπαραγωγική Ιατρική και Χειρουργική καθώς και στη Ρομποτική Χειρουργική (Da Vinci).
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στη «EmbryoClinic IVF, Greece» και Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, στην Κλινική «’Αγιος Λουκάς». Επίσης, είναι μέλος του Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων και πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων.
Ειδικός εταιρικής καινοτομίας
Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα ως σύμβουλος, ερευνητής, καθηγητής, και ομιλητής σε 16 χώρες, σε 5 ηπείρους και επίσης είναι ο ιδρυτής της πλατφόρμας του Talking Science®.
Διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής Industrial Skills στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano, καθώς και καινοτομίας στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. To 2017 βραβεύτηκε με έπαινο στα European Association Awards (Βρυξέλλες) για έρευνα η οποία καταχωρήθηκε και στο HEC Montréal Coop Gateway, ενώ προ 15-ετίας υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του Νευρομάρκετινγκ με fMRI, σε διεθνές επίπεδο.
Κατέχει Διδακτορικό από το UoG B-School από όπου είναι και αριστούχος απόφοιτος Master με Distinction, ενώ έχει εκπαιδευτεί στη στρατηγική και καινοτομία στο ΜΙΤ. Με το ΜΙΤ έχει συνεργαστεί εθελοντικά ως μέντορας και αξιολογητής σε πληθώρα προγραμμάτων όπως το MIT Solve, MIT Engineering Health Equity Hackathon και MIT EF.
Επιχειρηματίας και Συγγραφέας
Επιχειρηματίας και Συγγραφέας, Πρόεδρος ΔΣ της Levitronix Technologies.
Η Μαρίνα Χατσοπούλου ήταν Ιδρυτική Διευθύνουσα Σύμβουλος της Z Corporation, ηγέτη της αγοράς στην τρισδιάστατη εκτύπωση ιδρυθείσα στο MIT, από το 1994 έως την πώλησή της το 2005. Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Levitronix Technologies, του παγκόσμιου ηγέτη στην τεχνολογία κινητήρων χωρίς ρουλεμάν με μαγνητική ανύψωση, και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Καινοτομίας.
Είναι μέλος της Επιτροπής Επισκεπτών του MIT Corporation για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Είναι μέλος του Advisory Board του Nantucket Conference, του MIT Enterprise Forum Greece, της θερμοκοιτίδας EGG της Eurobank, του Mindspace Startup Program και του MIT ReACT. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι επίσης τακτική προσκεκλημένη ομιλήτρια στο MIT Bootcamps, στο Brown University και σε άλλα πανεπιστήμια.
Ήταν Διευθύντρια της Cynosure Inc., ηγέτη $400 εκ. στην αγορά αισθητικής λέιζερ, του GSI Group, ένα προμηθευτή εξοπλισμού βασισμένου σε λέιζερ $300 εκ., και της Contex Holding, κορυφαίου κατασκευαστή σαρωτών μεγάλου μεγέθους, $100 εκ.
Ήταν επενδύτρια και Διευθύντρια της Dear Kate και της Tea Forte, μιας μάρκας τσαγιού πολυτελείας. Έχει επίσης γράψει άρθρα, δοκίμια και διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί στα Venturebeat, The Observer, CEOWORLD Magazine, Antioch Review, Missouri Review, Bellevue Literary και πολλά άλλα περιοδικά.
Είναι κάτοχος Β.Α. από το Πανεπιστήμιο Brown στα Μαθηματικά και στη Μουσική, και M.S. από το ΜΙΤ στη Μηχανολογία.
Καθηγητής Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης
O Νικόλαος Γ. «Νίκο» Χατσόπουλος, Ph.D. είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο οποίο ήταν επίσης Πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης από το 2008-2015.
Ο Δρ. Χατσόπουλος ολοκλήρωσε δύο μεταδιδακτορικές ερευνητικές υποτροφίες, η μία στο Τμήμα Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Μπράουν και η άλλη στο Πρόγραμμα Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Ο Δρ Χατσόπουλος ολοκλήρωσε το B.A. στη Φυσική από το Williams College το 1984, το M.S. στην Ψυχολογία το 1991 και το διδακτορικό του. στη Γνωσιακή Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Brown το 1992.
Το 2001, ίδρυσε την εταιρεία, Cyberkinetics Neurotechnology Systems, η οποία έλαβε τη βασική επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του για την ανάπτυξη τεχνολογίας νευρικών προσθετικών για να βοηθήσει άτομα με σοβαρές κινητικές αναπηρίες.
Η έρευνα του επικεντρώνεται στη νευρωνική βάση του κινητικού ελέγχου και της μάθησης. Διερευνά ποια χαρακτηριστικά της κινητικής συμπεριφοράς κωδικοποιούνται και πώς αυτές οι πληροφορίες αντιπροσωπεύονται στη συλλογική δραστηριότητα των νευρωνικών συνόλων στον κινητικό φλοιό.
Ενδιαφέρεται επίσης για το πώς αλλάζουν αυτές οι αναπαραστάσεις καθώς συμβαίνει η κινητική μάθηση. Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, η ηλεκτρική εκκένωση πολλών κινητικών φλοιωδών νευρώνων καταγράφεται ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας συστοιχίες πολλαπλών ηλεκτροδίων και συσχετίζεται με τη συμπεριφορά του κινητήρα.
Οι ιδιότητες κωδικοποίησης μεμονωμένων κινητικών φλοιωδών νευρώνων μελετώνται για να προσδιοριστεί πώς αυτές οι ιδιότητες ενός κυττάρου σχετίζονται με αναπαραστάσεις υψηλότερης τάξης που περιλαμβάνουν ομάδες νευρώνων. Η πιθανότητα να συμβούν αλλαγές στη λειτουργική συνδεσιμότητα μεταξύ των νευρώνων κατά τη διάρκεια της κινητικής μάθησης διερευνάται επίσης.
Copyright © 2022-2023 & Talking Science® Trademark™. All rights reserved.