Talking Science® Consulting Unit

Γνώση που αναζητάτε. Εργαλεία που χρειάζεστε.

Ανακαλύψτε νέες διεξόδους ανάπτυξης με ερευνητική συμβουλευτική, υπηρεσίες προβολής έργων και προϊόντων και μικρομάθηση σε κρίσιμους τομείς.

Talking Science® Consulting Unit

Το Talking Science® Consulting Unit παρέχει μια πλήρη γκάμα συμβουλευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών, τεχνογνωσία, εργαλειοθήκη και εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη σε τεχνολογικούς και επιστημονικούς οργανισμούς, που συμμετέχουν στην ανάπτυξη, διαχείριση ή εμπορία υπηρεσιών και προϊόντων σε ταχέως μεταβαλλόμενες αγορές και συνθήκες.

Εξειδικευμένες συμβουλευτικές και ερευνητικές υπηρεσίες.

Οι εξειδικευμένες συμβουλευτικές και ερευνητικές υπηρεσίες μας αξιοποιούν το brand, δίκτυο και τεχνογνωσία του Talking Science® για να αναπτύξετε την επιχείρηση σας. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει:

 • Ανάπτυξη τεχνολογικής και προϊοντικής στρατηγικής
 • Σχεδιασμός και οργάνωση ενδοεταιρικών τμημάτων καινοτομίας
 • Πρωτογενή έρευνα αγοράς προσαρμοσμένη για την καινοτομία
 • Σύνταξη στρατηγικών μελετών

Εκπαίδευση στελεχών διοίκησης.

Το Talking Science® παρέχει εκπαίδευση για στελέχη σε τεχνολογικούς και επιστημονικούς οργανισμούς, που συμμετέχουν στην ανάπτυξη, διαχείριση ή εμπορία καινοτομιών σε ταχέως μεταβαλλόμενες αγορές. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει:

 • Δια ζώσης και διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης
 • Ενημερώσεις και εργαστήρια
 • Hμέρες έμπνευσης Talking Science®

Πλήρεις υπηρεσίες προβολής για ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.

Ενισχύστε την επικοινωνία των επιστημονικών επιτευγμάτων του οργανισμού η της επιχείρησης σας και τοποθετηθείτε ως ηγέτες σκέψης στον κλάδο σας, με διαφημίσεις και χορηγούμενα βίντεο στο Talking Science®.

Επινοήστε το μέλλον.

Ανακαλύψτε πώς το Talking Science® μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ανώτερες και βιώσιμες λύσεις.

Περιπτωσιολογικές μελέτες

Δεν είστε σίγουροι για το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε; Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα έργα μας.

 • Στρατηγικά έργα

  Διεθνής Συνεταιριστικός Οργανισμός - Παγκόσμια ερευνητική μελέτη
  Ο πελάτης μας ήθελε να κατανοήσει τη μεταβαλλόμενη φύση του Συνεργατικού εμπορίου (C-commerce) και πώς η αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν νέες διεξόδους ανάπτυξης. Πραγματοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη παγκόσμια ερευνητική μελέτη που επικεντρώθηκε στη στρατηγική ανάπτυξη για αυτό που ονομάσαμε Επαυξημένη Συνεργατική Οικονομία. Συλλέξαμε δεδομένα και πληροφορίες από 110 συνεταιριστικά ιδρύματα που εκτείνονται σε 18 βιομηχανίες και 47 χώρες. Η μελέτη διερεύνησε τις τάσεις αιχμής και προτείναμε ένα σαφές οραματικό πλαίσιο και ένα νέο πρωτότυπο οικονομικό μοντέλο για διατομεακή συνεργασία μεταξύ συνεταιρισμών, που βασίζεται στην τεχνολογία και δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε ένα συνεργατικό οικονομικό οικοσύστημα. Αυτό το οικοσύστημα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ένωση των ενδιαφερομένων μέσω μιας βάσης δεδομένων ελεγχόμενης από τους χρήστες για μια δίκαιη ψηφιακή κοινωνία.
 • Σχεδιασμός εργαστηρίου καινοτομίας και εκπαίδευση

  Η καινοτομία με την ταχύτητα και κλίμακα που απαιτεί η σύγχρονη επιχείρηση
  Για τον πελάτη μας, μια Καναδική Credit Union, η προτεραιότητα στη συστηματική καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και ανάπτυξη. Τα στελέχη και οι διαχειριστές έργων, συμμετείχαν σε ένα προηγμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη διαχείριση των καινοτομιών και για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση εργαστηρίων καινοτομίας, με επίκεντρο τις αρχές, τις θεωρίες, τα εργαλεία και τις βέλτιστες πρακτικές της Σχεδιαστικής Σκέψης σε τομείς όπως ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Υπηρεσιών, η Εταιρική Καινοτομία και η Ενδοεπιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα προσέφερε συστηματικές διαδικασίες καινοτομίας ως δημιουργικούς καταλύτες και μεθοδολογίες επίλυσης προβλημάτων. Το πρόγραμμα εστίαζε στους τρόπους εντοπισμού έργων υψηλού αντίκτυπου, την ευθυγράμμιση της στρατηγικής με τη δυναμική της αγοράς, και την προσαρμογή των οργανωτικών ικανοτήτων στις μεταβαλλόμενες αγορές και τεχνολογίες.
 • Εκπαίδευση στελεχών

  Διαχείριση της καινοτομίας
  Το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (ΙΝΝ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ως διοργανωτής του 45th International Conference on Micro and Nano Engineering, MNE2019, του κορυφαίου συνεδρίου Νανοτεχνολογίας στην Ευρώπη, προσκάλεσε τον Δρ. Φώτη Φιλιππόπουλο, ιδρυτή του Talking Science®, να παραδώσει μια ομιλία και ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διαχείριση της καινοτομίας. Η συνεδρία εισήγαγε θεωρίες και πρακτικές αιχμής για την επιτυχημένη διαχείριση καινοτομιών, την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων με γνώμονα τους καταναλωτές.
 • Επιστημονική επικοινωνία και ηγεσία σκέψης

  Η κρυφή πλευρά της γυναικείας γονιμότητας
  Ο διεθνούς φήμης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Ηλίας Τσάκος MD (Hons), DFFP, BSCCP, FRCOG επιστημονικός υπεύθυνος στη «EmbryoClinic IVF, Greece», Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, στην Κλινική «’Αγιος Λουκάς» και πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων, μίλησε στo Talking Science® για την κρυφή πλευρά της γυναικείας γονιμότητας, καθώς και για την Ενδομητρίωση. Μέσω podcast και αφηγηματικών βίντεο που συνδυάζουν την επιστήμη με την κινηματογραφική εμπειρία, ξεφύλλισε το βιβλίο του υπέροχου ταξιδιού της γονιμότητας, αποκαλύπτοντας τις αξιοσημείωτες διαδικασίες που διαμορφώνουν το αναπαραγωγικό δυναμικό της γυναίκας. Επίσης, ανέλυσε το πώς η σύγχρονη τεχνολογία και οι καινοτόμες μέθοδοι παρακολούθησης της γονιμότητας παρέχουν στις γυναίκες πρωτοφανείς γνώσεις για την αναπαραγωγική τους υγεία, ενισχύοντας την ικανότητα τους να σχεδιάζουν και να επιτυγχάνουν τους επιθυμητούς οικογενειακούς τους στόχους.
 • Στρατηγικά έργα

  Διεθνής Συνομοσπονδία Λαϊκών Τραπεζών - Παγκόσμια ερευνητική μελέτη
  Ο πελάτης μας, ένας διεθνής οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες που συγκεντρώνει από το 1950 τους παγκόσμιους Λαϊκούς και Συνεταιριστικούς τραπεζικούς παράγοντες από πέντε ηπείρους, παρακολουθεί τις αναδυόμενες τάσεις και θέλησε να τις μετατρέψει σε γνώσεις που μπορούν να ενημερώσουν τις στρατηγικές των μελών της. Εκτελέσαμε μια παγκόσμια έρευνα για το μέλλον των Συνεταιριστικών και Λαϊκών Τραπεζών (C&P), και το πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν 5 έως 10 χρόνια από τη στιγμή της μελέτης. Η έρευνα, εμβάθυνε στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των τραπεζών C&P, στη διερεύνηση ευκαιριών και στην αξιολόγηση της ανθεκτικότητας του επιχειρηματικού τους μοντέλου σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μέσω της πρωτότυπης ανάλυσης μας. Προτείναμε ένα σαφές πρακτικό πλαίσιο και ένα νέο πρωτότυπο επιχειρηματικό μοντέλο. Οι βασικές συστάσεις περιελάμβαναν την ενσωμάτωση και αξιοποίηση των δεδομένων, τη μετατροπή σε κόμβο ταλέντων, και την προσφορά τραπεζικών υπηρεσιών οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
 • Ψηφιακός μετασχηματισμός

  Πιο έξυπνη εργασία, καλύτερη επικοινωνία, περαιτέρω κλιμάκωση
  Ο πελάτης μας, κορυφαίος κατασκευαστής ακινήτων με έδρα το Λονδίνο, θέλησε να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του στις μικρής κλίμακας οικιστικές κατασκευές και να αναδιαμορφώσει τα όρια της αγοράς ιδιοκτησίας και ενοικίασης κατοικιών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. Σχεδιάσαμε ένα πρωτότυπο λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα που βασίζεται σε τεχνολογία cloud και συνδέει τους ανθρώπους, τις πληροφορίες και την τεχνολογία που χρειάζονται για καλύτερη επικοινωνία, πιο αποτελεσματική διαχείριση έργων και μεγαλύτερη επιχειρησιακή κλίμακα. Περισσότερο από απλή τεχνολογία, η πλατφόρμα επινοήθηκε για να τροφοδοτεί τη συλλογική ευφυΐα μέσω εξελιγμένων εργαλείων διαχείρισης βάσεων δεδομένων και λειτουργιών που είναι απαραίτητα για την εξάλειψη των επαναληπτικών εργασιών, την καλύτερη διαχείριση του φόρτου εργασίας και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σε κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής ακινήτων. Για τους ιδιοκτήτες γης η πλατφόρμα προέβλεπε εύκολη πρόσβαση σε εξατομικευμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την περιουσία τους, την πρόοδο της διαδικασίας αδειοδότησης και τις πληρωμές.

Συχνές Ερωτήσεις

Το Talking Science® Consulting Unit παρέχει μια πλήρη γκάμα συμβουλευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών, τεχνογνωσία, εργαλειοθήκη και εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη σε τεχνολογικούς και επιστημονικούς οργανισμούς, που συμμετέχουν στην ανάπτυξη, διαχείριση ή εμπορία υπηρεσιών και προϊόντων σε ταχέως μεταβαλλόμενες αγορές, όπως:

 • Βιομηχανίες
 • Επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
 • Ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια
 • Εθνικούς οργανισμούς
 • Κυβερνητικές υπηρεσίες

Το Talking Science® Consulting Unit παρέχει μια πλήρη γκάμα συμβουλευτικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ανώτερες και βιώσιμες λύσεις και να ανακαλύψτε νέες διεξόδους ανάπτυξης. Η προσέγγιση από παγκόσμια οπτική γωνία σε συνδυασμό με την εργαλειοθήκη μας θα σας επιτρέψουν να:

 • Σχεδιάσετε και να οργανώσετε ένα εύρυθμο ενδοεταιρικό τμήμα καινοτομίας
 • Διαμορφώστε τη συλλογική φιλοδοξία του οργανισμού σας
 • Αναπτύξτε μια επιτυχημένη τεχνολογική στρατηγική και να καθιερώστε στρατηγική δέσμευση στο R&D
 • Συνδυάστε το σωστό συνδυασμό δυνατοτήτων και κρίσιμων λειτουργιών για να δημιουργήσετε και να εμπορευτείτε καινοτομίες πιο αποτελεσματικά
 • Κατανοήστε τι χρειάζεται για τη δημιουργία οργανισμών που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού
 • Εφαρμόστε τις αρχές του μάρκετινγκ υψηλής τεχνολογίας
 • Ανακαλύψτε νέες πηγές κερδοφορίας

Τόσο το πρόγραμμα όσο και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, έχουν σχεδιαστεί και προσαρμοστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικά και επωφελή για:

 • Στελέχη σε όλα τα επίπεδα διοίκησης
 • Στελέχη σε οργανισμούς εντάσεως τεχνολογίας
 • Στελέχη Έρευνας και Ανάπτυξης
 • Μάρκετινγκ και στελέχη ανάπτυξης επιχειρήσεων
 • Προγραμματιστές
 • Σχεδιαστές προϊόντων
 • Διαχειριστές έργων
 • Διασταυρώσεις ορισμένων από αυτές τις λειτουργικές περιοχές

Το Talking Science® Consulting Unit προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό τεχνογνωσίας, εμπειρίας, υποβάθρου, brand και δικτύου που αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα ένα βάθος προκλήσεων που εκτείνονται από την έρευνα και ανάπτυξη έως τη διαχείριση έργων, τη στρατηγική προϊόντων και την ανάπτυξη αγορών.

Είτε θέλετε να αναπτύξετε μια επιτυχημένη τεχνολογική και προϊοντική στρατηγική, να σχεδιάσετε και να οργανώσετε ένα ενδοεταιρικό τμήμα καινοτομίας, ή να εκτελέσετε πρωτογενή έρευνα αγοράς προσαρμοσμένη για την καινοτομία, το Talking Science® μπορεί να σας βοηθήσει να επινοήσετε μια ανώτερη και βιώσιμη λύση που απαντά στα μεγάλα ερωτήματα σας και παρέχει νέες διεξόδους ανάπτυξης.

Το Talking Science® είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας της επιστήμης, επιμόρφωσης καθώς και εικονικής έκθεσης για υπάρχοντα και επερχόμενα έργα, υπηρεσίες και προϊόντα που βασίζονται σε επιστημονικές ανακαλύψεις ερευνητικών οργανισμών, εταιρειών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ενισχύστε την επικοινωνία των επιστημονικών επιτευγμάτων του οργανισμού σας και αναπτύξτε την επιχείρηση σας με διαφημίσεις και χορηγούμενα βίντεο στο Talking Science®.

Για να διαφημιστείτε στο Talking Science® ή να σπονσοράρετε ένα η περισσότερα από τα βίντεο μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@talkingscience.gr και αποκτήστε πρόσβαση στον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών μας, καθώς και τους ειδικούς κωδικούς προσφοράς που παρέχουν αποκλειστικές εκπτώσεις.

Γιατί να διαφημιστείτε μαζί μας;

Επικοινωνήστε με το Talking Science® Consulting Unit

Εάν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μας ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας, συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Κάντε κύλιση στην κορυφή