Τι είναι το Talking Science;

Δημιουργία κατανόησης σε ένα πολύπλοκο κόσμο

Η αποστολή μας

Το Talking Science® είναι μια πρωτοποριακή Συνδρομητική Πλατφόρμα Επιστημονικών Αφηγήσεων, Επιμόρφωσης και Επικοινωνίας (SciCom) που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει συναρπαστικά στοιχεία επιστημονικών πληροφοριών μέσω μοναδικών αφηγήσεων που απαντούν στα μεγάλα ερωτήματα που αλλάζουν τον κόσμο.

Η αποστολή του Talking Science® είναι η δημιουργία κατανόησης σε ένα πολύπλοκο κόσμο αναλύοντας τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις, τις πιο τολμηρές ιδέες της εποχής μας, και αναδεικνύοντας θεμελιώδη θέματα ηθικής, φιλοσοφίας, ρομαντισμού, επιστήμης και του ανθρώπινου πνεύματος, μέσω του δικτύου μας των Ελλήνων επιστημόνων σε ένα εύρος γνωστικών πεδίων.

Σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της αποστολής.

"Δημιουργούμε το Netflix των σκεπτόμενων ανθρώπων"
Φώτης Φιλιππόπουλος | Talking Science
Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος
Ιδρυτής του Talking Science

Για το Talking Science®

Πιστεύουμε ότι μέσω συναρπαστικών αφηγήσεων που προσφέρουν σημαντικά στοιχεία επιστημονικών πληροφοριών, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση και τις προκαταλήψεις, βοηθώντας παράλληλα τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα αλλά και να αναγνωρίζουν και να μοιράζονται την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Προσκαλούμε το κοινό μας να ανακαλύψει έναν νέο τρόπο σκέψης που βασίζεται σε τεκμήρια, μακριά από την παραπληροφόρηση και την προκατάληψη, έναν καλύτερο τρόπο ερμηνείας των γεγονότων, και ανάδειξης της ομορφιάς του κόσμου γύρω μας.

Γίνετε μέλος της κοινότητας των δια βίου μαθητών και εμβαθύνετε περαιτέρω στον κόσμο της γνώσης, συμβάλλοντας στην εξέλιξη και τη διατήρηση της σκέψης υψηλής ποιότητας στην ελληνική γλώσσα.

Το Talking Science® είναι μέλος του Συμφώνου Δεξιοτήτων #PactForSkills της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μία από τις εμβληματικές δράσεις της ευρωπαϊκής ατζέντας δεξιοτήτων. Στόχος του είναι να ενώσει δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανεκπαίδευση ενηλίκων.

Το Talking Science® είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα και αποτελεί προϊόν διανοητικής ιδιοκτησίας. Αυτό σημαίνει ότι το μοναδικό και αναγνωρίσιμο σύμβολο μας αντιπροσωπεύει τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για την επιστήμη μαζί σας.

© 2023 Talking Science® 

Πώς μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μας

 1. Για να διαφημιστείτε στο Talking Science ή να σπονσοράρετε ένα η περισσότερα από τα βίντεο μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@talkingscience.gr
 2. Δεχόμαστε υποψηφιότητες για τίτλους περιεχομένου. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:
  Είστε αναγνωρισμένη ειδικός στον τομέα σας με έφεση στην τέχνη της αφήγησης; Θέλουμε να ακούσουμε και να προβάλουμε τις σκέψεις σας! Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω και συμπληρώστε τη φόρμα για να κατεβάσετε τις οδηγίες υποβολής προτάσεων και να μπείτε στη λίστα των υποψηφίων εισηγητών. Εν συνεχεία, στείλτε μας τις προτάσεις σας στο experts@talkingscience.gr
 3. Αν θέλετε να γίνετε Podcaster του Talking Science επικοινωνήστε μαζί μας στο contact@talkingscience.gr

Talking Science

Για την ίδρυση του Talking Science®

Το Talking Science® ιδρύθηκε από τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο, επιχειρηματία, καθηγητή και στοχαστή που ευθυγραμμίζεται με δράσεις που προάγουν τη βιωσιμότητα, πρόοδο και ευημερία.

Φώτης Φιλιππόπουλος, PhD

Φώτης Φιλιππόπουλος, PhD

Ιδρυτής του Talking Science
Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα ως σύμβουλος, ερευνητής, καθηγητής, και ομιλητής σε 16 χώρες, σε 5 ηπείρους. Διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής Industrial Skills στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano, καθώς και καινοτομίας στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. To '17 βραβεύτηκε με έπαινο στα European Association Awards (Βρυξέλλες) για παγκόσμια έρευνα η οποία καταχωρήθηκε και στο HEC Montréal CoopGateway, ενώ προ 15-ετίας υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους του Νευρομάρκετινγκ με fMRI, σε διεθνές επίπεδο.

Είναι απόφοιτος '06 (Blue Book DG RTD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου σήμερα είναι εμπειρογνώμονας για την καινοτομία (EASME & DG GROW). Κατέχει PhD '13 (Construct Systems) από το UoG B-School από όπου είναι και αριστούχος απόφοιτος Master '03 με Distinction. Έχει εκπαιδευτεί στη στρατηγική και καινοτομία στο ΜΙΤ, με το οποίο έχει συνεργαστεί εθελοντικά ως μέντορας και αξιολογητής σε πολλά προγράμματα όπως το MIT Solve, MIT Engineering Health Equity Hackathon και ΜΙΤ EF. Στην παγκόσμια σκηνή έχει μιλήσει πολλές φορές στα κορυφαία φόρουμ του είδους τους, όπως ενδεικτικά στο ISCOOP ’16 (Κεμπέκ), WCUC ’17 (Βιέννη) και ALC ’21 (Σεούλ).

Μετασχηματιστικές ομιλίες γεμάτες έμπνευση και τεχνογνωσία

Ο ειδικός εταιρικής καινοτομίας Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι διαθέσιμος να μιλήσει στο επόμενο συνέδριο η εκδήλωση σας για τα αντικείμενα της διαχείρισης καινοτομιών, προηγμένων μεθόδων έρευνας αγοράς, ηγεσίας και της εταιρικής στρατηγικής και να δημιουργήσει μια συναρπαστική και διδακτική εμπειρία για το κοινό σας.

Ενδεικτική λίστα ομιλιών

Στην παγκόσμια σκηνή ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος έχει μιλήσει πολλές φορές σε κορυφαία παγκόσμια φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής, όπως ενδεικτικά:

 • Asian Leadership Conference (2021), 조선일보The Chosunilbo, Seoul
 • Global Innovation Coop Summit (2021), WEX, Lisbon
 • 45th International Conference on Micro & Nano Engineering (2019), NCSR “Demokritos”, Rhodes 
 • Cogeca Presidency Business Forum (2017) Copa and Cogeca HQ, Brussels 
 • Master of Ceremony at the European Awards on Cooperative Innovation (2017), European Parliament, Brussels
 • MIT European Club (2017), Massachusetts Institute of Technology Museum, Boston
 • World Credit Union Conference (2017), World Council of Credit Unions, Vienna
 • International Summit of Cooperatives (2016), International Cooperative Alliance & Desjardins, Quebec City
 • 18th International Conference on Cooperative Studies (2016), Lucerne
 • 29th CIBP International Congress (2015), CIBP, Rio de Janeiro
 • Sicoob Leadership Forum (2015), Sicoob, Memorial JK, Brasilia

Για αποστολή πρόσκλησης η για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος, το περιεχόμενο και το θεωρητικό υπόβαθρο των ομιλιών, παρακαλούμε συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα επικοινωνίας.

Κάντε κύλιση στην κορυφή